Za 25.000 kuna skida salo s trbuha u manje od sat vremena

Stoga nakon zahvata nije potreban oporavak. Dr. Dinesh Maini je vlasnik i osnivač tvrtke Zenith Cosmetic Clinics i u radu s klijentima koristi minimalno invazivnu metodu redukcije masnog tkiva, tzv. BodyTite, piše Daily Mail.

Ta metoda uklanja višak masnoća na mjestima gdje je obično riječ o tvrdokornim naslagama, uključujući trbuh, ruke, leđa, bokove, pa čak i lice. Riječ je o trajnim rezultatima, a poklonici metode su mnogi poznati poput pjevačice Paule Abdul.

Liječnik koristi lipolizu uz pomoć radiofrekvencija te toplinskom energijom nježno topi masne stanice, koje zatim iz tijela uklanja kroz malenu cjevčicu. Zahvat istovremeno uklanja salo i zateže kožu, a za tretman treba izdvojiti najmanje 24.900 kuna. Cijena ovisi o području s kojeg uklanjate masnoće te o uređaju koji se pritom koristi.

– Koristimo lokalnu anesteziju, što znači da je u cijelom postupku najveća neugodnost kad dobijete injekciju. Kad je područje pod anestezijom, pacijent ne osjeća nikakvu bol. Rezultati su vidljivi odmah, no tijelo se dodatno stišće u tjednima nakon zahvata, pa je zapravo potpuni rezultat vidljiv tek u razdoblju od tri do šest mjeseci – kazao je dr. Dinesh Maini.

Istovremeno uz uklanjanje masnog tkiva, terapija toplinom učvršćuje kožu i tkiva za puniji i bolji izgled. Tijekom zahvata liječnik preko kože pomiče elektrodu s termostatom kako bi u određenom području nastala toplina, a istovremeno na tom mjestu pod kožu postavlja drugu elektrodu veličine tri milimetra koja isisava otopljene masnoće i masne stanice.

Dinesh kaže da se zbog nezdravog načina života masne naslage mogu vratiti, no tvrdi kako je rijetko vidio klijente koji su masne naslage dobili na istom mjestu koje su tretirali ranije.

– Rezultati su trajni, no kao i kod sličnih zahvata uklanjanja masnoća, uz lošu prehranu i nedostatak tjelovježbe tijekom vremena će se salo opet nagomilati. Rijetko sam vidio da se salo vratilo baš na isto mjesto koje je tretirano BodyTiteom – kazao je dodajući kako svaki pacijent kojeg on liječi prolazi razgovore sa stručnim članovima tima.

– Tijekom tih razgovora savjetujemo im koje nutricionističke izbore uključiti u prehranu te ističemo benefite zdrave prehrane i redovite tjelovježbe kako bi zadržali svoju novostečenu figuru – pojasnio je.

Za razliku od ostalih metoda redukcije masnog tkiva koje masnoće otapaju u tijelu i ostavljaju ih ondje da se metaboliziraju tijekom vremena, BodyTite omogućuje brze rezultate jer isisava otopljene masnoće.

– Toplina također zatvara krvne žile što vodi do manje masnica i bržeg oporavka – tvrdi Dinesh.

Istaknuo je i kako zahvat pomaže kod opuštenih mišića donjeg dijela trbuha nakon carskog reza, a može ga dovršiti tijekom pauze za ručak.

– Pacijentica može biti budna tijekom zahvata, što znači da ne mora ostati na promatranju tijekom noći nego može odmah po završetku ići kući. Više od 10 godina obavljam različite zahvate, no ne postoji niti jedna druga tehnika koja daje ovako impresivne rezultate bez kirurgije u tako kratkom vremenskom roku – zaključio je on.

(24sata.hr)