Za duge trepavice poboljšajte svoju prehranu i koristite ulja

Uklonite šminku s očiju

Svakome se može dogoditi da ode u krevet sa šminkom, ali to je zapravo glavni uzrok gubitka trepavica, a čak i smanjuje sposobnost oka da ih obnovi i da one ponovno izrastu. Zato uzmite nekoliko minuta svake večeri kako biste nježno uklonili preostali make-up i osigurali da se ne spriječi njihova sposobnost rasta.

Provjerite svoju prehranu

Hrana bogata proteinima, kao što su riba, jaja i grah, važni su za rast kose, pa tako i trepavica, zato ih ukomponirajte u svoje obroke što je više moguće. Na primjer, losos je prepun omega 3 masnih kiselina koje su ključne za rast jakih dlačica, sjajne kose i dugih trepavica.

Izbjegavajte pretjerano trljanje očiju

Trljanje očnih kapaka može biti navika koje se trebate odreći. Naime, takva navika može olabaviti vaše trepavice i uzrokovati njihovo ispadanje. Također, takav postupak širi prašinu i prljavštinu na trepavice, pa se događa začepljivanje folikula i usporavanje rasta.

Nanesite ulje na trepavice

Možda ste već navikli dodavati serume i ulja na kosu, ali ispada da je jednako korisno nanijeti ih i izravno na trepavice. Primijenite malu količinu maslinovog, ricinusovog ili kokosovog ulja prije spavanja, vaše trepavice će rasti i biti duže.

Obrežite trepavice

Ne trebate se toga bojati. Baš kao što biste i šišali kosu svakih 6-8 tjedana, tako je i u redu da malo podrežete trepavice. Sitnim podrezivanjem svakih nekoliko mjeseci, možete potaknuti rad folikula, zbog čega će one brže rasti.

Napomena: Nemojte to pokušavati sami bez stručnog nadzora!

fotolia | Autor: fotolia

Masirajte vjeđe

Možda zvuči čudno, ali nježno masiranje kapaka pojačat će protok krvi i poboljšati cirkulaciju, što će pomoći da potaknete rast trepavica, piše The Sun.

(24sata.hr)