Za mesec dana smršao 20 kg, zahvaljujući ovoj dijeti! (JELOVNIK)

Foto: Printscreen/youtube/zvezde granda

Kada se Isak Šabanović pojavio na takmičenju muzičkog šou programa “Zvezde Granda”, odmah je postao popularan.

Mladić iz Bijelog Polja, oduševio je sudije i publiku kada je otpevao pesmu Bijelog Dugmeta “Stipu gatibo.”

Nakon dužeg odsustvovanja zbog preležanog korona virusa, Isak se vratio u Zvezde Granda i to 20 kg mršaviji.

Svi se pitaju kako je za mesec dana uspeo da izgubi toliko kilograma, a on kaže da je za to zaslužna liposukcijska dijeta, tj. režim ishrane.

Šabanović ističe da mu nov način ishrane ne pada teško i da nije imao krizu za slatkišima, testom i drugim kaloričnim namirnicama koje je ranije praktikovao da konzumira.

„Nisam dolazio u iskušenje za čokoladicama i sličnim stvarima. Zaista mi nije bio problem da se naviknem na jelovnik. Sve sam to lagano podneo. Što se tiče alkohola, zabranjen je. Ni s tim nemam problem jer nisam zavisnik od pića. Volim ponekad da popijem, ali i ne moram. Posle ishrane koju dobijem moći ću da uzmem čašicu vinuna, i to je to“, rekao je Isak i dodao da je od gojaznosti trpeo posledice u vidu bolova u kičmi, kukovima i kolenima, ali i zbog toga što se teško zamarao, prenosi portal Nova.

Šta je liposukcijska dijeta?

To je ishrana za mršavljenje koja je posebno popularna u našem regionu, i u osnovi je vrlo slična proteinskoj dijeti. Suština je u unošenju dosta masti i proteina i smanjenom unosu ugljenih hidrata. Međutim, to se ne radi samo hranom, već se u ishranu uključuju i određeni suplementi i dodaci u vidu proteinskih napitaka.

Liposukcijska dijeta ima više tretmana koji traju različiti vremenski period, a koji će tretman vama biti potreban zavisi od toga koliki višak kilograma imate i koliko od toga su masti, voda, a koliko mišići.

Primer jelovnika za jedan dan liposukcijske dijete:

Doručak: Ovsene pahuljice sa čia semenom i voćem.


Ručak: Piletina ili junetina sa povrćem.


Večera: Bilo koja vrsta ribe i zelena salata.