ZA SVE KOJI MRZE PEGLANJE! Nekoliko trikova pomoću kojih ćete se očas posla rešiti nabora na odeći

Trik je vrlo jednostavan!


Sve što treba da uradite jeste da uzmete tri kockice leda i ubacite ih u mašinu za sušenje veša. Stavite veš u sušilicu, uključite na visoku temperaturu i ostavite nekoliko minuta zajedno s kockicama leda. Nabori na odeći bi trebalo da nestanu!

Navodno je trik u tome da se led otopi u sušilici, te se počne stvarati para koja zatim “radi sličan posao” kao i pegla. Važno je da ne prepunite sušilicu – npr., ubacite dve košulje ili pantalone i košulju.


Postoji još nekoliko metoda za brzo peglanje. Jedna od najpoznatijih je sledeća: jednostavno izvadite veš iz mašine čim se opere, dobro ga rastegnite rukama i okačite… 

Neki tvrde kako aluminijske kuglice olakšavaju peglanje (napravite dve ili tri kuglice od aluminijske folije veličine teniske loptice) – jednostavno ih ubacite u mašinu Kod pranja pomažu da se odjća bolje okreće, a time i opere, a u sušilici sprečavaju nastanak statičkog elektriciteta.

Postoji još nekoliko načina brzog peglanja: prvi je taj da zgužvane komade odeće okačite u kupatilu dok se tuširate. Vlažan vazduh, odnosno nastala para ispeglaće bluzu.

A drugi: u raspršivaču pomešajte sirće i toplu vodu (razmera 1:3) i time navlažite majicu ili košulju sa udaljenosti od 30-ak centimetara – kad se osuši, videćete da su nabori nestali.


 

( Glossy/Miss7 )