Žao mi je što nismo ostarili zajedno! (FOTO)

Originalni zločesti dečko filmske industrije svojevremeno je nosio nadimak The King Of Cool, a svi koji su ga upoznali tvrde isto – njegova harizma bila je nenadmašna.

Pravim imenom Terens Stiven Mekvin, plavooki Amerikanac škotskih korena rođen je 24. marta 1930. godine u Indijani. Njegov otac ostavio je njegovu trudnu majku nedugo nakon što je ostala trudna. Ona se onda odala alkoholu pa je brigu o malenom Stivu prepustila svojim roditeljima, Viktoru i Lilijan. S bakom i dekom preselio se na farmu ujaka Kloda kojeg je obožavao.

Neverovatna ljubavna priča Sofije Loren i Karla Pontija: Nikada više neću voleti drugog! (FOTO)

Imao je osam godina kada je lep i miran život na farmi na zahtev svoje majke morao da zameni gradskom vrevom Indianapolisa. Promena okoline nije odgovarala povučenom i disleksičnom dečaku koji je zbog infekcije uha u detinjstvu ostao delomično gluv, a najviše problema stvarao mu je novi majčin muž. Kako bi pobegao od nasilnog očuha koji ga je često tukao, Stiv je sve više vremena provodio na ulici družeći se sa sitnim kriminalcima i članovima uličnih bandi. Prve znakove buntovništva pratile su i krađe. Tako ga je jednom prilikom policija uhvatila kako krade ratkapne s automobila. Odveli su ga kući i predali očuhu koji ga je istukao i  bacio niz stepenice.

Iako se ženio 3 puta, ona je zauzela najveće mesto u njegovom srcu: Ljubavna priča Pola i Linde Makartni! (FOTO)

Nakon ovog incidenta očuh je majku nagovorio da ga pošalju u srednju školu za problematične adolescente u Kaliforniji. Sa 17 godina Stiv se pridružuje Američkim marincima, a 1950. dobija časni otpust iz vojske.

Zahvaljujući novčanoj naknadi za veterane seli u Njujork i počinje da studira glumu na konzervatorijumu Sanforda Meisnera, a u slobodno vreme zarađuje dodatni novac na motociklističkim trkama. Krajem 1956. godine oženio je glumicu Neli Adams s kojom je dobio ćerku Teri i sina Čada.

Ljubavna priča burnija od filmske drame: Do poslednjeg dana života Ričard Barton je iskreno voleo samo nju! (FOTO)

Prvi velik filmski uspeh osigurao mu je još jedan slavni plavooki zavodnik – Frenk Sinatra. On mu je 1959. godine ponudio ulogu u filmu Never So Few koju je umesto njega trebao da tumači Frenkov prijatelj i saradnik Semi Dejvic Džunior. Međutim, Frenk je zbog svađe sa Semijem odlučio da ga zameni Stivom u kojem je video velik potencijal. Nije pogrešio. Kritičari su nahvalili izvedbu mladog glumca i vrata Holivuda širom su mu otvorena. Film The Sand Pebbles iz 1966. godine donosi mu prvu (i jedinu) nominaciju za Oskara.

Karijera mu je napredovala nezaustavljivom brzinom, a iako je zvanično bio u braku, pratio ga je glas velikog osvajača žena. Supruga Neli znala je za njegove afere i redom ih praštala, ali Stiv nije želeo da pređe preko njene afere sa švajcarskim glumcem Maksimilijanom Šelom.

Brak im je bio pred raspadom kad je 41-godišnji Stiv počeo da snima film The Getaway u kojem je glavnu žensku ulogu imala tada 32-godišnja Ali Mekgrou.

Najbizarnija ljubavna priča ikada: Dali i Gala su bili genijalni ludaci u svojoj bajci!

Zvezda filma Ljubavna priča zahvaljujući neverovatnom uspehu tragične romantične drame u tom trenutku bila je najpopularnija i najtraženija holivudska glumica. Za razliku od Stiva čija je reputacija odavno bila ukaljana aferama kao i problemima s alkoholom i drogama, u Holivudu i izvan njega niko nije imao jednu lošu reč protiv Ali.

Bila je izvanredna. Nesvesna svoje lepote. Dokaz njene topline i dobrote, u onim danima pre talasa feminizma u kojima smo sve mi trebale biti u sukobu jedne s drugima, jeste činjenica da nije bilo ni jednog jedinog ženskog bića koje je imalo nešto protiv nje, rekla je njena nekadašnja cimerica Glorija Steinem, slavna američka aktivistkinja i novinarka.

Ljubavna priča u Holivudu o kojoj svi pričaju: Ostavio ženu nakon 36 godina braka zbog ljubavi iz tinejdžerskih dana! (FOTO)

Kao u scenariju nekog ljubavnog filma, dobra devojka Ali odmah se zaljubila u zločestog dečka Stiva. Baš kao i on, Ali je bila u braku. Supruga Roberta Evansa, filmskog producenta, upoznala je uoči snimanja Ljubavne priče i udala se za njega krajem 1969. godine.

Na samom početku tromesečnog snimanja Stiv i Ali upustili su se u aferu. Bila je to strastvena, dramatična, uzbudljiva i bolna veza.

30 godina volela monstruma, umrla pred venčanje: Najkontroverznija ljubavna priča svih vremena! (FOTO)

– Mogu reći da bi bilo nemoguće ne zaljubiti se u Stiva Mekvina. On je bio čovek koji bi ušetao u sobu i svaki muškarac, žena i dete odmah bi se zapitali: ‘Vau, ko je to?' Ni ja nisam bila izuzetak. Bio je neverovatno privlačan, a u sebi je nosio i dozu opasnosti. Ovo će zvučati otrcano, ali sećam kad sam ga prvi put videla na drugoj strani bazena. Odmah si mogao da primetiš one oči. Te neverovatne plave oči. Kao da me udarila struja. Mozak u takvim trenucima ne radi, ispričala je jednom prilikom Ali.

Oni su dokaz da za pravu sreću nije potreban nikakav papir: Holivudska ljubavna priča duga 35 godina! (FOTO)

Stivu je supruga Neli u tom periodu uručila papire za razvod, ali nakon završetka snimanja Ali se vratila kući Robertu kako bi pokušala da spasi svoj brak. Glumac je to teško podneo. Bio je očajnički zaljubljen u Ali. Rekao mi je: ‘Ne razumeš ti to. Ovo je prvi put u životu da nemam želje da budem s bilo kim drugim, ni ne pomišljam na to. Ona je osoba s kojom želim da budem do kraja svog života', ispričala je producentkinja Ketrin Haber.

Najlepša ljubavna priča u Holivudu: Prava ljubav ne zna za prepreke! (FOTO)

Ali više nije mogla da negira svoja osjećanja pa je na kraju ostavila Roberta i razvela se. S njihovim sinčićem Džošom preselila se u Stivovu kuću na kalifornijskoj obali. Na vrhuncu karijere povukla se iz javnosti, udala se za Mekviina i na njegov zahtev posvetila porodičnom životu. Glumčeva prva supruga Neli otkrila je kako je Stiv u sebi nosio velik strah od napuštanja i nikad nije želeo da bude sam. Iako je mogla da bira uloge kakve je htela, Ali je odabrala da bude uz Stiva.

Bila sam besna na nju zbog toga. Publika ju je obožavala! Izluđivalo me to. Uvek je bio nepristojan kada sam ih zvala jer je znao da je to znak da imam poslovnu ponudu za nju, ispričala je njena tadašnja agentkinja Su Mengers.

Ljubavna priča Barbre Strejsend i Džejmsa Brolina: On je jedan od retkih koje je zavela iskrenost! (FOTO)

Stiv je s vremenom počeo da pokazuje sve mračne strane svoje komplikovane ličnosti. Ne mislim ništa ružno s tim, ali on je bio vrlo ‘oštećen'. Kombinacija neverovatne tame, ljutnje, misterije i skoro pa dečije ranjivosti. Njegove promene raspoloženja bile su neverovatne. Ali ja nisam bila nikakva žrtva. Oboje smo imali mana. Ja sam bila puna predrasuda prema njemu. Tiho sam kipela. Oboje smo trebali da radimo na sebi. Moj greh bio je i to što nisam bila iskrena na početku. Nisam objasnila ko sam i šta sam. Iako sam mu rekla da bih radije bila s njim na motoru i uz put otvarala limenku piva, istina je da sam možda ipak više želela da odem u Pariz, rekla je Ali.

Sve je teže podnosila Stivovu neosnovanu ljubomoru i posesivnost. Nakon nekoliko godina glumačke pauze odlučila je da se vrati snimanju filmova i dobila ulogu u filmu Convoy. Njihov odnos naoko se popravio i krenuli su na put u Montanu.

Na tom putovanju opet sam se zaljubila u njega, rekla je. Međutim, Stiv je na povratku iz Montane opet pokazao svoju mračnu stranu. Uoči susreta s njegovim prijateljem Ali je želela da otkaže to druženje, ali na kraju su ipak otišli na večeru tokom koje se na svom lošem italijanskom upustila u kratku konverzaciju s jednim muškarcem iz društva, inače italijanom. Na povratku u Malibu, u žestokoj svađi Stiv ju je optužio da je namerno flertovala s njim na stranom jeziku kako ne bi mogao da je razume.

Najlepša ljubavna priča sa najtragičnijim krajem: Slavni glumac nikada nije preboleo suprugu! (FOTO)

Ali je tada shvatila da njegovoj ljubomori nema kraja i da nikada neće imati njegovo potpuno poverenje i odlučila je da se iseli iz njihovog doma. Ponekad se pitam da li bi sve bilo drugačije da smo jednostavno ostali u hotelskoj sobi i naručili hamburgere, rekla je.

Mekvin je potom nazvao svog najboljeg prijatelja i mentora Peta Džonsona i rekao mu da ga što pre mora videti. Došao je u moju kuću i počeo da plače. Zagrlio sam ga. Rekao mi je: ‘Jadan Džoš ( sin Ali Mekgrou i Roberta Evansa). Njegov svet opet se raspada'. To mi je slomilo srce jer sam znao da ne priča o Džošu nego o sebi, rekao je Pet.

Stiv nije mogao dugo biti sam i ubrzo je započeo vezu s manekenkom Barbarom Minti. Mnogi su tada primetili da tamnokosa lepotica poprilično liči na Ali. Par se oženio 1980. godine, a nedugo nakon venčanja Stiv je saznao da boluje od raka pluća.

Ljubavna priča – Grejs Džouns i Dolf Lundgren: Često je dovodila prijateljice koje sam morao da zadovoljim! (FOTO)

Zbog uznapredovanog stadijuma bolesti slavnom glumcu nije bilo spasa i preminuo je u decembru 1980. godine. Prema rečima njegovih najbližih, do poslednjeg trenutka u njegovom srcu bila je samo – Ali. Moram biti oprezan kad ovo govorim jer sam još uvek u kontaktu s Barbarom. Stiv je volio Barbaru. Međutim, Ali je voleo više od ikoga u celom svom životu. Bio je zaljubljen u nju sve do dana kada je umro, priznao je Pet Džonson.

Najtužnija ljubavna priča: Grkinja koja je i svoje ostatke dala čoveku koji je nije dovoljno voleo! (FOTO)

Prema sopstvenom priznanju, nakon Stivove smrti Ali se prepustila alkoholu i nizu destruktivnih ljubavnih veza. Borbu protiv zavisnosti započela je 1986. u klinici za odvikavanje Betty Ford i danas kaže kako joj je to iskustvo spasilo život: Počela sam da osećam unutrašnji mir za kojim sam oduvek žudela.

Bez obzira na problematičan odnos, godina provedenih sa Stivom seća se s posebnom emocijom i priznaje da žali samo zbog jedne stvari: Nema ga više od 30 godina i tužna sam zbog toga što nismo imali priliku da sednemo kao dvoje odraslih i treznih ljudi i da sve raščitimo. Žao mi je što nismo ostarili zajedno.