Zašto mnogi investiraju u beauty-frižidere i o čemu je uopšte riječ?

Zvanično je: 2019. je godina u kojoj je bitno i na koji način i kojem mjestu držite svoje beauty proizvode, ali i odjeću.

Popularizovano najviše od strane društvene mreže Instagram, estetika mjesta za odlaganje je takođe dio efekta Marie Kondo.
Danas sve mora da ima “svoje lijepo mjesto”. Pa, kao dodatak ovog trenda i elegantno organizovanih polica sa kozmetikom dolazi i mini beauty frižider.

Umjesto držanja određenih kozmetičkih proizvoda u frižideru koji već imamo, trendy je kupiti mali koji će služiti samo za to.
Tako je nastala čitava linija “beauty frižidera” koji se masovno kupuju radi boljeg čuvanja krema, maski, rolera za masažu lica i drugih stvari.

Ali, zašto nam je potreban ovakav frižider? Iz više razloga…
#1 Za masaže za lice
Ako imate roler od žada ili kvarca, znate da najbolji efekat imaju kada se ohlade.
#2 Za maske za lice
Maske nam služe za osvježavanje, zatezanje i obnavljanje kože lica, kao i hidrataciju koja nam je potrebna. Bolji i veći efekat imaju kada su hladne, a tako im se produžava i vijek trajanja. Osim toga, u frižideru možete držati i posebne mini maskice za predio oko očiju.

#3 Za dnevne kreme
Držanje dnevnih krema u frižideru će povećati efektnost i učiniti da sa svakim slojem umanjujete nadustost lica i pore.
#4 Za sprejeve za lice
Bilo da ih koristite za fiksiranje šminke ili osvježavanje, kada nanesete hladni sprej na lice – osjetićete pravo olakšanje, pogotovo tokom ljeta

#5 Prirodne kreme bez konzervansa
Ovakve kreme se moraju držati u frižideru zbog nastajanja bakterija u njima.
#6 Za lakove za nokte
Frižider je najbolje mjesto za držanje lakova jer održava stabilnost formule i produžava joj vijek.
(Ljepota i zdravlje)