Zatočeni ste u kući? 14 ideja za kućnu zabavu sa partnerom

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znate li koji ste tip ljubavnika i kakav je partner idealan za vas

To što ste s partnerom stalno kod kuće, ne znači da ne možete provesti večer kvalitetno.

Naprotiv, sad možete odvojiti vrijeme da se stvarno povežete i zabavite se možda i više nego ikad prije. Jačanje veze može vam pomoći da se osjećate bolje i sigurnije u ovoj neizvjesnosti, a hormoni ‘sreće' kao što je oksitocin (iz dodira) i endorfini (iz smijeha) mogu umanjiti stres i tjeskobu.

Evo nekoliko ideja što možete raditi dok ste kod kuće i kako ćete noći učiniti zanimljivima i popraviti si raspoloženje.

1. Napravite piknik kod kuće

Iskoristite dvorište, balkon ili krov – budite kreativni!  Možete čak i deku za piknik staviti na sredinu dnevnog boravka i otvoriti sve prozore u kući kako biste imali osjećaj da ste vani na zraku. Pripremite sir, sendviče, voćnu salatu i slično), obucite ljetnu odjeću i skupa provedite proljetni dan.

2. Uredite jednu prostoriju u stanu

Rasporedite namještaj po spavaćoj ili dnevnoj sobi, postavite slike koje ste dugo namjeravali objesiti i naručite zajedno neke nove komade namještaja – transformacija prostora u kojem boravite može unijeti novu energiju i učiniti dom ugodnijim.

3. Provedite noć gledajući omiljene filmove iz djetinjstva

Filmske večeri klasični su ‘kućni izlasci', a posebno ćete se zabaviti ako svatko odabere film koji mu nešto znači. Tako ćete više da saznati jedan o drugome i potaknuti neke zanimljive razgovore.

Fotolia | Autor: Fotolia

4. Vodite dnevnik

Dnevnik nije samo za jednog i ima nešto katarzično u tome da s nekim sjedite i skupa pišete – ovakva će aktivnost sigurno dovesti do iznenađujuće povezanosti.

5. Planirajte budućnost

Planiranje budućnosti pruža vam nešto čemu se možete veseliti, omogućuje vam da se osjećate kao da na nešto utječete i može vam zbližiti kao par jer razmišljate o zajedničkoj budućnosti – zato planirajte odmor koji želite skupa iskoristiti nakon što ovo s pandemijom završi.

Možete napraviti i druge vrste planova, na primjer, što želite raditi godinu ili deset godina od sada. Zapišite što ste smislili da kasnije možete vidjeti što se ostvarilo. 

6. Skuhajte večeru zajedno

Pronađite neki recept za koji znate da će vam trebati duže i ako vas je dvoje.

7. Ispecite komplicirani kolač

Neka svatko zasebno radi po istom receptu pa vidite kako je bolje uspjelo. 

 8. Crtajte jedan drugog

Uzmite bilježnicu i pribor za crtanje i koristite jedno drugog kao muzu.

9. Seksajte se ali ‘drugačije'

Isprobajte nešto novo, drugačije ili kreativno u krevetu. Istražite tantrički seks ili isprobajte igranje uloga.

10. Izradite spomenar 

Sve što trebate je printer, prazna bilježnica, škare i vrpca. Zabavite se zajedno prolazeći kroz stare fotografije iz veze.

11. Organizirajte spa centar kod kuće

Jedan drugome pružajte luksuzne masaže cijelog tijela koristeći sve losione i ulja koje imate kod kuće. 

12. Postavite jedno drugome popularna ‘pitanja za zaljubljivanje'

Vjerojatno ste već čuli za 36 pitanja koje je osmislio psiholog dr. Arthur Aron a namijenjena su ubrzavanju procesa stvaranja intimnosti između dva stranca – a također su dobra i za postaviti ih osobi s kojom već jeste.

13. Kreativno fotografiranje kod kuće

Fotografirajte jedan drugoga. Možete se zabaviti sa izradom simpatičnih ili atraktivnih fotografija za profil na Facebooku ili Instagramu ili možete biti stvarno kreativni i pokušati stvoriti nekoliko intrigantnih i zabavnih snimaka koristeći predmete koje imate kod kuće i Fotoshop.

14. Organizirajte noć igara

Preko videopoziva uključite i drugi par i igrajte igre koje se mogu virtualno igrati – npr. Pictionary, Monopoly ili Čovječe ne ljuti se.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  Vježbajte u izolaciji uz posebno osmišljene vježbe za obitelj

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA – Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

(24sata.hr)