Zbog njih izgledate starije nego što jeste!

Šminka može da nas ulepša, ali ukoliko se ne koristi na pravi način, može da doprinese da žena izgleda starije, lice umorno i bez sjaja i istakne bore.

Ove greške čini većina žena, a da toga nije ni svesna. Obratite pažnju na sledeće korake kada se budete šminkale: 

1. Ne preskačite prajmer

Verovatno veliki broj žena preskače ovaj korak, smatrajući da im nije neophodan. Međutim, šminkeri, savetuju da se uvek nanese neka podloga na lice, jer ona stavra odličnu bazu za sve proizvode koji idu preko nje. Zahvaljujući njoj, ten izgleda ujednačeno i blistavo, a puder se ravnomernije nanosi pa nećete biti u riziku da vam ostanu mrlje i fleke na licu.

2. Ne nanosite pretežak puder i korektor

Zabluda je da će puder veće pokrivne moći da učini da izgledate lepše. Puderi, ali i korektori gušće teksture će dodatno istaći i najsitnije bore na licu, a samim tim će ono izgledati dosta starije.

Uvek birajte lakše pudere koji imaju srednju pokrivnu moć, sa sitnim svelucavim česticama koje će licu dati svež izgled, savet je šminkera.

3. Ne koristite previše tamne karmine

Sa godinama, usne postaju tanje, pa tamni karmin nisu najbolje rešenje, jer daju utisak umornog lica. Umesto njih birajte one u pink boji, boji breskve i sličnim tonovima. Izbegavajte i karmine teške strukture i one koji imaju mat završni sloj.

4. Ne nanosite previše rumenila

Rumenilo može da  učini da lice izgleda sveže i odmorno u trenu, ali ako se nanese na pogrešan način ili izabere pogrešna nijansa, efekat će biti  potpuno suprotan. Izbegavajte korišćenje tamno ružičastih nijansi, umesto njih birajte ona u boji kajsije. Probajte i uverićete se da ćete odmah izgledati dosta svežije i mlađe.

5. Ne crnom ajlajneru

Crni ajlajner nije zabranjen, ali je mnogo bolja opcija onaj u braon boji. Braon daje nežniji izgled, a ističe oči na pravi način.

6. Izbegavajte previše poizvoda na obrvama

Jake obrve su u trendu, ali nije svaki trend za sve generacije. Previše iscrtane i tamen obrve mogu da učine da lice izgleda strogo i starije. Korišćenje proizvoda za obrve svedite na minimum. Šminkeri su jednoglasni, gel u prirodnoj boji vaših obrva će biti dovoljan.

7. Ne koristite previše tamne senke

Smoky eye tehnika šminaknja je godinama u trendu, ali sa njom treba biti oprezan. Ako koristite previše tamne nijanse, poput crne i sive, doprinećete tome da izgledate neuredno i starije nego što zapravo jeste.

(Stil.kurir.rs)