Zdravi puding od čokolade i avokada možete napraviti za minutu

Da postoje poslastice koje mogu biti zdrave čist dokaz je i puding od avokada i čokolade. Naime, avokado može uravnotežiti hormone, potaknuti metabolizam i pomoći u borbi protiv bolesti.

Također, avokado sadrži biljne sterole kao što je beta-sitosterol koji ima antiestrogena svojstva. Dakle, avokado može povećati nivo progesterona kod žena i nivo testosterona kod muškaraca. 
Osim toga, avokado ima veoma moćna svojstva protiv starenja, veliki je izvor zdrave sirove masti te u sebi sadrži vlakna, kalij ( kojeg ima dvostruko više nego u banani), vitamin E, kompleks vitamina B, folnu kiselinu, kalcij, magnezij, natrij i željezo. 
Avokado posjeduje antibakterijska i antifungalna svojstva koja pomažu u održavanju zdravog imunološkog sistema. Avokado je dobar izvor lecitina aminokiseline, koji sprečava preopterećenje jetre, pomaže u balansiranju tjelesne mase i pojačava funkciju mozga. 
Sastojci koji će vam biti potrebni da napravite čokoladni avokado puding:3 velika mekana i zrela avokada1/4 šoljice kakao praha3-6 kašika kokosovog mlijeka1 kašičica ekstrakta vanilije2 kašičice kokosovog ulja2 kašike meda
Način pripreme: Avokado, kakao u prahu, kokosovo mlijeko, vaniliju, kokosovo ulje i med stavite u blender i izmiješate. Miješajte minutu dok smjesa ne postane glatka. Stavite u frižider da se rashladi 30 minuta, a zatim poslužite.
(Klix)