Znakovi koji otkrivaju da ste upoznali svoju srodnu dušu

Mnogi ne vjeruju u pojam srodne duše jer misle da ne postoji šansa da u svijetu od nekoliko milijardi ljudi možemo naći svoj par. HuffPost prenosi nekoliko znakova koji otkrivaju da ste vi sretnik koji je uspio pronaći svoj savršeni par.

Srodna duša ne mora biti vaš partner, to može biti i prijatelj, član porodice ili učitelj.
“Srodna duša nije uvijek upakovana u savršen paket, ni fizički ni psihički, a ni što se tiče životnih okolnosti u kojima se sretnete. Imati srodnu dušu u svom životu ne mora značiti da ćete s njom imati odnos bez ikakvih komplikacija i prepreka”, kaže psiholog Kailen Rosenberg.
1. Druženje s tom osobom vam pruža osjećaj lagodnosti i mira
“Kada smo se Randy i ja prvi put upoznali uživo, nakon dopisivanja na internetu, nisam se osjetila nervoznom zbog upoznavanja nekoga koga sam znala samo preko interneta. U stomaku nisam osjetila leptiriće, ali sam osjetila kao da ga moja duša prepoznaje kao djelić koji joj nedostaje. Kada smo se prvi put upoznali, kao da je vrijeme stalo i sve što sam mogla vidjeti u tom trenutku je on”, rekla je Ashley za HuffPost.
2. Iako ste različiti, savršeno se nadopunjujete
“Znao sam da je moja žena moja srodna duša u momentu kada sam shvatio da smo izrazito različiti, ali da jedno drugo nadopunjujemo u mnogim stvarima”, rekao je Renit Freeney.

3. Osjećaj u stomaku odaje da ste savršen par
“Kada sam upoznala svoju srodnu dušu, nisam znala tačno značenje te riječi. Upoznali smo se na jednom od putovanja na koje sam otišla s prijateljicama kada mi je prišao i pitao da li želim prisustvovati vjenčanju njegovog prijatelja. Tamo smo se i poljubili prvi put, što je samo povećalo povezanost između nas. Najčudnija stvar u svemu su momenti u kojima je odlazio po piće ili do toaleta. Tad sam se brinula da ga možda neću prepoznati kad se vrati. Mislim da se to dešavalo jer me toliko privukao njegov karakter da nisam obraćala pažnju na izgled”, kaže Christy Jacobs koja je sa svojim mužem u braku već deset godina.
4. Vidjeli ste ga u najgorem izdanju, ali ga i dalje volite
“Svoju srodnu dušu sam upoznala kada sam studirala na fakultetu koji sam mrzila i kada mi se kompletan život raspadao. Dijelili smo stan u kojem je između nas bila kuhinja. Tada nisam shvatila šta se dešava te sam htjela napraviti promjenu i vratiti se kući porodici. Onda mi se sve posložilo i shvatila sam da je to osoba za mene te da ne možemo živjeti odvojeno. Danas smo skupa tri godine i trudimo se biti zajedno kad god nam se za to ukaže prilika”, napisala je Olivia Fraser.

5. Možete se opustiti u svojoj koži i biti prava verzija sebe s ovom osobom
“Srodna duša je ujedno i vaš najbolji prijatelj. Onaj ko se bori s vama u timu. Ona osoba pored koje se osjećate komforno i možete pokazati svoju čudnu, smiješnu i uvrnutu stranu koju inače skrivate od svih drugih”, rekao je Riordan.
6. Uspone i padove prolazite skupa, zajedno učite iz njih
“Veze nam često pokazuju mnoge stvari u kojima griješimo i koje trebamo promijeniti. Mnogi bježe od svega toga i zbog toga im veze propadaju ili stalno bježe i vraćaju se pa im veze nisu kvalitetne. Međutim, sve vam to može pomoći da rastete skupa i bolje razumijete jedno drugo”, kaže Jacobs.
(Klix)