Znate li zašto biste trebali staviti sol u kafu?

Ako ste se odlučili odreći mlijeka u kafi, ili jednostavno želite istaknuti okus omiljenog napitka, isprobajte provjereni trik…

Kad dođete na posao i iza vas je “naporan” vikend, a nabrzinu se trebate razbuditi i doći sebi, nema bolje stvari od kafe. Hvala nebesima na gorkoj kafi (nitko nikad nije rekao). Pijuckanje gorke kafe većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav okus. Srećom, možete popraviti okus svoje kafe s mrvicom, ni manje ni više nego – soli!

Osim što ćete tako smanjiti gorčinu i samim time potrebu za nezdravim šećerom pa i mlijekom, kafa će imati bolji okus. Savršena mjera prema gastrostručnjaku Altonu Brownu jest četvrtina žličice soli i dvije žlice mljevene kafe na veliku šalicu vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kafe previše, prilagodite je vlastitom ukusu.

Što vam treba: Kafa i solŠto radite: Stavite sol u gorku kavu i promiješate
Zašto funkcionira: Sol se neobično veže na okusne pupoljke koji detektiraju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Znanost, čista znanost!
Rezultat: Možda ćete osjetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu prije gorkog, ovaj trik idealan je za vas. 
(Punkufer.hr)